Keresés:       Csak fényképes  
bicikli vs kerékpár

Néha meglehetősen hasznos tud lenni, ha egy kicsit elkezdjük értékelni az életet, illetve az egész emberiségnek az életét. Bizonyára, senki sem fog tiltakozni az ellen, hogy az ember már megannyi csodálatos dolgot vitt véghez ebben az életben, illetve a kor haladtával folyamatosan még többet és többet akar alkotni.

Gondoljunk csak a modern civilizációra, illetve akár olyan találmányokra is, amelyek óvják a természetet, környezetet. Ugyanakkor, mi nagyon tudjuk tisztelni azokat az embereket is, akik képesek meglátni a mindennapokban a csodát, illetve tudják értékelni az apró jókat is. A bicikli is egy olyan járgány, amely számunkra nagyon szimpatikus, hiszen lényegében szinte minden fontos szempontnak megfelel. Kíméli a környezetet, jobban mondva, nem szennyezi azt, ellentétben például az autóval, vonattal, busszal stb. Már ezért is jár neki egy piros pont. Ugyanakkor, az egészségünk szempontjából is meglehetősen jó, hiszen megmozgatja az izmainkat, amelyre napjainkban nagy szükség van, hiszen nagyon sokan kizárólag csak kocsival közlekednek, naponta alig gyalogolnak valamit és ennek következtében elkezd leépülni az izomzat, a test, akár még az immunrendszer is gyengülhet. A harmadik fontos tényező pedig egyértelműen az anyagi költség. Egyrészt, egy bicikli nem kerül annyi pénzbe, mint mondjuk egy autó, sőt egy autó árának a töredékéért meg lehet vásárolni. A további anyagi teher pedig a fenntartása. Nos, bicikli esetében ez nem igazán teher, hiszen még ha meg is hibásodik valami, azt viszonylag kevés pénzért ki lehet cserélni, meg lehet javítani. Na, de mi van akkor, ha az autónkban hibásodik meg valami? Hát az már egy súlyosabb kategória, hiszen egy-egy alkatrészcsere komoly összegekbe kerülhet, na és persze ott van a rendszeres üzemanyag költség, amely nem éppen egy elhanyagolható tényező. Szerencsére nagyon sokan meglátták ezeket a tényezőket, illetve jellegzetességeket és például a kormány is biztosít megannyi bicikli utat, ösztönözve minél több ember a minél több kerékpár használatra.

Mi van, akkor, ha szeretnénk egy kerékpárt?

Nos, hát nyilván érdemes szétnézni a környéken lévő boltokban, kerékpár üzletekben, de mindenképpen javasoljuk az internetet is. Ez utóbbit pedig azért, mivel nagyon sok esetben alacsonyabb áron lehet megkapni, akkor, ha a netről rendeljük meg, mintha egy kerékpárboltban vennénk. Továbbá nagyon könnyedén rábukkanhatunk olyan darabokra is, amelyek rendkívül minőségiek, viszont árleszállítás miatt alacsonyabb áron megszerezhetjük. Nem szabad kizárni a használt kerékpár vásárlását sem, hiszen ezek általában minőségi darabok, illetve úgymond műszakilag rendbe vannak téve. Nagyon sok esetben, ezeket külföldről hozzák, mivel ott sokkal hamarabb lecserélik őket, illetve, ha már nincs rá szükségük, akkor eladományozzák vagy akár szabadon elviheti bárki. Ezek esetében pedig szó sincs arról, hogy agyonhasznált lenne, tehát lényegében potyán tudunk hozzájutni a minőségi termékekhez. Van még ezen kívül előnye a neten való vásárlásnak? Igen, mégpedig a szállítás. Persze, egy bicikli esetében nagyon könnyen meg lehet oldani úgy a szállítást, hogy csak ráülünk, aztán hazáig tekerünk, azonban, ha a netes vásárlás mellett döntenek, a már említett két nyomós indok miatt, akkor sem kell aggódni. A legtöbb árusító cég, ugyanis általában ingyen szokta házhoz szállítani, valamint garanciát szoktak vállalni a termék biztonságos eljuttatására. Reméljük, hogy ön is minél többet teker, és ez által minél több feszültséget tud levezetni, illetve természetesen kikapcsolódik.

copyright: eladobicikli.hu            Felhasználási feltételek